torsdag 17 mars 2011

Ledig dag å lassi

Torsdagar är den lediga dagen och ibland ordnas det utflykter till andra Missionaries of charitys ställen. Idag besökte vi ett hem, ca 40 minuter från Motherhouse, för presoner med spetälska. Mycket intressant!

De var självförsörjande och hade arbetscentraler och arbeten för de sjuka. De gjorde tygen som används av de andra hemmen och till och med nunnornas/systrarnas kläder. Otroligt häftigt att se hur de först gjorde en tunn tråd som sedan blev många trådar brevid varandra (tråden som är stommen i vävstolen) och sedan hur de vävde tyget :D

De hade även mycket växter, tomater, potatis, gräslök, rödbetor, sallad med mera. Tyvärr fick vi inte ta några bilder som med det mesta här i Indien. Anledningen till att man inte får ta bilder på Mother Teresa husen är att de inte vill bli exponerade och inte ha volontärer som springer runt hela tiden och tar bilder. Det blir ingen ro. Sista dagen man volonterar får man ta bilder på de personer som man arbetat med men bara använda i privat bruk. Därför får ni inte se så mycket bilder. 

Men ja ska bjuda på en bild, mig och en lassi, typ milkshake fast mer yoghurt aktig ;) 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar